Vælg forestilling Vælg antal sæder Vælg placéring Indtast data Betal Acceptér Kvittering
Kvittering      
Hvordan kommer jeg videre
Tryk på de enkelte tidsangivelser for valg af den forestilling du ønsker billetter til.
Vælg dato:
Vælg film:
Titel: They Shall Not Grow Old - uden undertekster
Uden Undertekster
Orig. titel: They Shall Not Grow Old
Længde: 01:39
Land/år: -/-
Genre: Dokumentar
Skuespil: -
Produktion: -
Manuskript: -
Instruktion: -
Links:
Censur: Tilladt for børn over 15 år
Premiere: 28.02.2019
 
Mellem 1914 og 1918 ændrede en global militær konflikt historiens gang.
De mennesker, der oplevede denne konflikt, levede ikke i en stille verden i sort og hvid.
Rejs tilbage i tiden og oplev historien set med Første Verdenskrigsveteranernes øjne.

Fra den Oscarvindende instruktør, Peter Jackson (”Ringenes Herre”-trilogien, ”Hobitten”-trilogien), kommer nu den banebrydende dokumentar ”They Shall Not Grow Old,” der fik premiere hundrede år efter afslutningen på Første Verdenskrig.
Ved at tilføje de nyeste restaurations- og farvelægningsteknologier til århundredgamle optagelser – nøje udvalgt fra hundredvis af timers optagelser fra Første Verdenskrig – har Jackson skabt en gribende, fordybende og autentisk filmisk oplevelse. Beretningen, der er blevet udvalgt fra over 600 timers arkivinterviews, kommer udelukkende fra vidnesbyrd fra Første Verdenskrigsveteranerne, hvilket har resulteret i en gribende beretning af ”The War to End All Wars,” set fra soldaternes perspektiv.
Ved at restaurere de originale optagelser til en enestående standard, fremstår menneskerne fra Den Første Verdenskrig med levende klarhed gennem tidens tåge. Jackson indfanger soldaternes daglige oplevelser og afslører krigens realitet for dem, der stod på frontlinjen: deres holdning til krigen; deres kammeratskab og deres behov for humor under krigens rædsler; de daglige funktioner i skyttegravene; og hvordan deres liv var i perioderne udenfor skyttegravene.
Jackson både mindes og hædrer en generation, der for evigt er forandret af krig, ved at gøre brug af banebrydende teknikker til at forvandle hundredår gamle billeder til optagelser, der kunne have været optaget i dag.
”They Shall Not Grow Old” er instrueret af Peter Jackson og produceret af Jackson selv, Clare Olssen, Ken Kamins, Tessa Ross, Di Lees og Jenny Waldman. Derudover er filmen blevet redigeret af Jabez Olssen og musikken er produceret af David Donaldson, Janet Roddick og Steve Roche
 
 
 
Byens Bio, Møllegade 10, DK-7300 Jelling